Groenten

BOERENKOOL MET ZONGEDROOGDE TOMATEN

Ingrediёnten: 4 personen

350-400 gram gesneden boerenkool
1 ui in dunne ringen gesneden
1 teentje fijn gesneden knoflook
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 rode paprika in stukjes gesneden
10 zongedroogde tomaten op olijfolie
½ theelepel curcuma
1 eetlepel gefermenteerde sojasaus
½ eetlepel citroensap
250 gram boekweit spaghetti of macaroni

2 eetlepels extra vièrge olijfolie om te bakken

Verwarm de olie in een wok, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in enige minuten.

Vermeng de paprika door het ui mengsel en voeg de curcuma toe. Doe de gewassen boerenkool bij het mengsel en gaar deze in circa 8 minuten.

Meng de sojasaus, het citroensap en de zongedroogde tomaten door het mengsel.

Kook de spaghetti gaar, giet af en meng deze door het boerenkoolmengsel. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en verdeel over 4 borden.